Gdje sam ja to izjavila da sam ateista, o cemu pricas? I osim toga ne radi se o meni, ja sam svoje skole bez ikakvih vjerskih simbola zavrsila, a ako mi je bilo do njih, onda sam se obratila vjernicima. Neovisno od tog, da sam cak zeljela casna sestra postati.
Eto, kazes da si agnosticar. Zamisli dodje ti dijete iz skole, nije taj dan imalo religioznu nastavu, i kaze:
"Tata, tata, danas sam uciteljicu iz engelskog pitao, zasto razapeti Isus na zidu stoji. Ona je rekla: 'Da ne zaboravimo da je on nase grijehe uzeo i zrtvovao se za nas.' Tata, zasto i mi nemamo razapetog Isusa u kuci? Ko ce nase grijehe uzeti?"
Na primjer.
U sekularnoj drzavi religijski simboli nemaju mjesta u drzavnim prostorijama za nastavu, osim u religioznoj nastavi. Uopce ne kontam, o cemu se tu treba diskutirati? Mozda u prostoriji za religijsku nastavu postaviti sve religijske simbole, to bi bila prihvatljiva opcija i djeca bi mnogo naucila, ali ovako? Ne.
ps: Ne poznam talijanski Ustav, mozes li potkrijepiti svoju tvrdnju da talijanske drzavne skole nisu po Ustavu sekularne? Hvala.