+ Odgovor Na Temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikaz rezultata 21 do 31 od 31

Tema: Prvi roman iz Banjaluke o etničkom čišćenju u RS-u

/// chapman's Avatar
    Član #
    3888
    Registrovan
    Oct 2007
    Spol
    Musko
    Hvala
    4,230
    Pohvaljen: 10,619 (4,272 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od MAXIMILIJAN Vidi Post
    I u Federaciji je srušena moja rodna kuća, i....?
    I gdje sam ja u toj priči?
    Uzvraćen pozdrav!
    Kako je srušena?
    七 転 び 八 起 き

Dežurno smetalo MAXIMILIJAN's Avatar
    Član #
    10955
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    389
    Pohvaljen: 664 (308 Postova)

Uobičajeno

Daj, nije sama, to je bitno, zar ne? I pusti filozofije, nisi ti kriv, ja još manje, pusti, ja nemam više snage da se borim...bilo-ne ponovilo se...šta mogu...
    Za tebe i generacije mlađe od tebe ima još nade, ja i oni meni približnih godina, smo osuđeni da nas papci veslaju i da se davimo u ovim govnima.Jbg, naši očevi i djedovi nisu ništa poduzimali, gledali su kako zvijer raste i razvija se, a kad je ta zvijer počela uzimati danak onda su pametni i mojim i tvojim leđima bi da je savladaju, ne ide brate, ne ide...bar ja nikad neću pristati.
    Moju djecu ne hrani ni SPC ni IZ ni Pravoslavlje ni Islam ni Dodik ni Tihić e, zbog toga me zabole za njih ja imam svoj svijet i u njemu sam ja gospodar i druge gospodare ne priznajem, i uvijek ću se suprostavljati magarcima koji misle da sve znaju i koji su spremni samo druge kriviti, nije bitno u šta TI vjerujepš, evo ja te podržavam, al' nikad i niti pod kakvim uslovima nemoj tjerati i MENE da u isto sranje vjerujem, meni je mog sranja dosta...kontaš.
    jedno čisto retoričko pitanje:

"Sretnu se dva čovjeka u pustinji.Jedan je musliman a drugi hrišćanin.Nijemi su obojica. Kako ćeš ih raspoznavati?
    Kad ti sex bude predstavljao sjećanja,
    kad ti alkohol bude predstavljao zabranjeno voće,
    kad hrana bude predstavljala potrebu a ne zadovoljstvo,
    ili si umro ili je vrijeme da umreš.

/// chapman's Avatar
    Član #
    3888
    Registrovan
    Oct 2007
    Spol
    Musko
    Hvala
    4,230
    Pohvaljen: 10,619 (4,272 Postova)

Uobičajeno

Samo sam te pitao "Kako je srušena?". A odgovor je tvoja standardna demagogija i kvazi filozofija.
    七 転 び 八 起 き

Član #
    10955
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    389

Uobičajeno

Ma da...šta ćeš, ja sam demagog a ti vazda govoriš jasno, sažeto i naravno samo istinu i ništa drugo!
    Opusti se ba, šta ti imaš protiv mene? Ok, stavovi nam se ne podudaraju, pa zar je to razlog da me terorišeš, jesam li obavezan da mislim kao TI?

Prethodni post 11:45. Edit (11:47):

"Sretnu se dva čovjeka u pustinji.Jedan je musliman a drugi hrišćanin.Nijemi su obojica. Kako ćeš ih raspoznavati?
    A odgovor?

-=[West Coast]=- mc_zan's Avatar
    Član #
    9625
    Registrovan
    Feb 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,379
    Pohvaljen: 1,960 (691 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od MAXIMILIJAN Vidi Post
    ne ulazim u tu vasu raspravu nego samo ovo da odgovorim:

pa valjda po chuni jel..ili

Član #
    10955
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    389

Uobičajeno

Član #
    9625
    Registrovan
    Feb 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,379

Uobičajeno

pa po cemu onda, ma da otprilike znam na sta ciljas

Član #
    10955
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    389

Uobičajeno

Pa napiši...

Prethodni post 11:53. Edit (11:54):

Možeš ih razlikovati po načinu na koji se mole Bogu!
    Sledeće pitanje je:
    Šta ti to govori?

Član #
    9625
    Registrovan
    Feb 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,379

Uobičajeno

pa samo si stavio da su musliman i hriscanin, a nisi stavio i da su strastveni vjernici,
    a men to vala nista ne govori, al haj kako god zabi im obadvojici

Guest
    Gost

Uobičajeno

Mislim da je dosta spamanja jedne ovakve teme,imam osjećaj da to neki rade smišljeno!!!!!!

liberalna desnica Melchett's Avatar
    Član #
    10117
    Registrovan
    Apr 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    960
    Pohvaljen: 792 (354 Postova)

Uobičajeno

Komentar Marka Vesovica u Danima

(...) Na internetu, u e-novinama, procitao sam intervju s Radmilom Karlas autorkom Cetvorolisne djeteline, prvog romana iz Republike Srpske koji "otvoreno govori o zlocinima koji su u njoj pocinjeni nad Bosnjacima, o etnickom ciscenju u spisateljicinom gradu i temama o kojima se u vecini slucajeva cutalo u tom delu BiH".
    Na pitanje Dinka Gruhonjica: "Da li ti zaista verujes da ovde ima ljudi koji ne znaju sta se desilo?", Karlaseva je odgovorila "Ima ljudi koji definitivno ne zele da se suoce s tim...S druge strane, oni koji su direktno ucestvovali u tom zlu ili su ga podrzavali, i dan-danas brane to, zele da imaju opravdanje za sve sto se desilo. Njima je jako tesko da prihvate saznanje da sve sto se desilo, sve te porusene kuce i unisteni zivoti - da je sve to ucinjeno bez ikakvog smisla".

Tvrdnja da je onim koji su ucestvovali u zlu ili ga podrzavali "jako tesko da prihvate saznanje da sve sto se desilo, sve te porusene kuce i unisteni zivoti - da je sve to ucinjeno bez ikakvog smisla" - klasicno je srpsko prodavanje muda pod bubrege od kojeg se odavno pristim, jer nesmanjenom zestinom traje gotovo deceniju i po.
    Kako da se ne pristim kad ni jedno od sto hiljada divljastava koje su Srbi radili u BiH nije "ucinjeno bez ikakvog smisla", sto bi zapravo znacilo da su ljudska. Jeste: itekako ljudska!

Covjek je, otkako postoji, bio duboko sklon da radi stvari posve iracionalne, tojest bez razumnog smisla, pa su i mnogi od njegovih zlocina bili liseni bilo kakvog razumskog opravdanja. Srpski zlocini u BiH takvi nijesu, na zalost.
    Rijec je o zlocinima koji su posve neljudski, jer su duboko racionalni, savrseno isplanirani, i ne da nisu besmisleni nego su cak previse osmisljeni, a precizan smisao im je davao cilj koji se zove Republika Srpska. U Startu sam svojedobno uz svaki tekst objavljivao uokviren aneks "Da sam vjernik, svako jutro bih se molio: Boze, ukini Republiku Srpsku. Ne dozvoli da barbarstvo, zlocin i etnicko ciscenje ostanu trajno nagradjeni.". Sad imam aneks tom aneksu: "Ukini Republiku Srpsku da Dabiceve zlocine ucinis besmislenim!"

Dozvolite jednu digresiju: nedavno sam, iz pouzdanih izvora, doznao da je autor te inverzije bio Mali Nikolica. Podsjeticu vas na jednu zanemarenu, mozda i zaboravljenu cinjenicu. Svoju paradrzavu Srbi su nazvali Srpska Republika BiH, potom su odlucili da BiH u naslovu prekrize, a ostala je Srpska Republika - rijeci koje ostaju visiti u zrakopraznom prostoru. Onda je Mali Nikolica rekao: "Ako je Milos Crnjanski u jednoj pesmi rekao 'oktobra prvog', zasto mi ne bismo govorili Republika Srpska?"
    Prijedlog je usvojen jednoglasno i uz urlike koji su izrazavali ljubav prema Srpstvu i mrznju prema onima koji Srbima o glavi rade. Eto zbog cega cu ono sto je Radovan stvorio nozem, zicom i Srebrenicom ubuduce zvati Srpskom Republikom. Kad joj naziv zapisete tako razgolicuje se njegova besmislenost zamaskirana inverzijom Republika Srpska. Ta inverzija je posljedica nasilja nad jezikom, bas kao sto je cudovisna tvorevina koju danas tako nazivaju posljedica najstrasnijeg nasilja nad ljudima u Evropi od Drugog svjetskog rata.

Ali da opet ne bude da srbomrzac Marko Darinkin riga otrov protiv nebeskog naroda, evo sta veli Teofil Pancic, preprican mojim rijecima: : Ubijstvima, palezom, pljackom, protjerivanjem, logorima, opsadom gradova, od Drine do Une, u ratu je ocisceno 72% teritorije BiH od nesrba. Karadzicevi zlocini su bili strogo politicki, a cilj im je bio tvorevina zvana Srpska Republika. Karadzic je jako dobro znao sta radi, jer je njegov poduhvat bio iskljucivo politicki projekat, i nista ga ne moze depolitizovati da bismo ga posmatrali kao inidvidualni zlocin, bas kao sto se Pavelicev zlocin zove NDH, a Jasenovac, Jadovno i sve ostalo samo su izvedbeni momenti te stvari. Uzgred: i u ratu sam govorio i pisao da Raso u BiH stvara srpsku NDH.

Novopecena spisateljica koja veli "da je sve to ucinjeno bez ikakvog smisla" spada u bulumentu onih koji ulazu velike napore na konacnoj legitimizaciji Srpske Republike. Sto je mogucno jedino ako od nje odvojis zocine koji tada zbilja bivaju besmisleni. Ali Karadzic i Mladic su zlocinima, "sistematski i veoma efikasno, stvarali jacali i branili Republiku Srpsku", veli Pancic. Radmilina osuda tih zlocina kao "besmislenih" uklapa se u opci cilj: sacuvat Srpsku Republiku koju Pancic naziva banditskom izmisljotinom nekolicine opasnih dedinjskih staraca, koja nije mogla nastati i opstati bez pomno isplaniranog, u izvedbi neumoljivo preciznog, "masivnog etniskog ciscenja", kao onog zlocina koji uokviruje sva djela dezurnih koljaca kojim ce se baviti haski tribunal.
    Sve smo mogli mi

12. Sljedeći korisnik se zahvalio članu Melchett za ovaj post:
    Piccolo. Bambina. (06-12-09)

+ Odgovor Na Temu

Pravila Postanja