+ Odgovor Na Temu
Prikaz rezultata 1 do 9 od 9

Tema: Preliv u karburatoru!

Registrovani Član albin.kadric's Avatar
    Član #
    10650
    Registrovan
    Jun 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    20
    Pohvaljen: 0 (0 Postova)

Uobičajeno Preliv u karburatoru!

Molio bih da ovo procitaju ljudi koji se razumiju u karburatore!Ovako imam citroena AX 1991 god.u posljednje vrijeme mi se desava da prilikom stajenja sa autom od nekih 15-20 minuta auto nece da upali nikako i osjeti se benzin kada stoji oko 2 sata pali ko mina,rekli su mi da je to preliv u karburatoru i ja kada stanem to gorivo ostane i sve dok se ponovo ne povrati nece ni upaliti.Zato posto sam vidio da to slabo tko hoce da se oko toga zeza mene interesuje dali se to ikako moze napraviti i koji je princip rada?Samo mi nemojte pisati da kupim novi karburator jer to znam i ja da je naj lakse kupiti novo!Unaprijed hvala svima koji su voljni da pomognu!!!
    Biny

Bolje imati, nego otimati believer's Avatar
    Član #
    11289
    Registrovan
    Sep 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    6,459
    Pohvaljen: 4,863 (1,988 Postova)

Uobičajeno

Ako ti Breza, tacnije Podlugovi nisu daleko otidji tamo i pitaj ljude za Jakaru i problem ti je rijesen.
    Kad' se sa cemsr haku, haku se Dravkapo haju!

joe horst's Avatar
    Član #
    7111
    Registrovan
    Aug 2008
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,064
    Pohvaljen: 781 (417 Postova)

Uobičajeno

Ja sam imao BX-a, nisam imao taj problem, ali ti kažem iz ličnog iskustva prodaj govna francuska.
    ... BOLJE ISPASTI BUDALA, NEGO IZ VOZA.

چرواہا Jesse's Avatar
    Član #
    11479
    Registrovan
    Oct 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,915
    Pohvaljen: 1,448 (340 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od albin.kadric Vidi Post
    Molio bih da ovo procitaju ljudi koji se razumiju u karburatore!Ovako imam citroena AX 1991 god.u posljednje vrijeme mi se desava da prilikom stajenja sa autom od nekih 15-20 minuta auto nece da upali nikako i osjeti se benzin kada stoji oko 2 sata pali ko mina,rekli su mi da je to preliv u karburatoru i ja kada stanem to gorivo ostane i sve dok se ponovo ne povrati nece ni upaliti.Zato posto sam vidio da to slabo tko hoce da se oko toga zeza mene interesuje dali se to ikako moze napraviti i koji je princip rada?Samo mi nemojte pisati da kupim novi karburator jer to znam i ja da je naj lakse kupiti novo!Unaprijed hvala svima koji su voljni da pomognu!!!
    Ok, hajde da pokušamo. Kao prvo, skini kućište filtera zraka i izvadi karburator napolje. Skini ler-diznu sa njega i propuši je, a zatim i sve ostale vodove na karburatoru (najbolje da ga odneseš do najbližeg kompresora i to učiniš), a naročito obrati pažnju na povratni vod jer se kod tebe očito dešava da se višak goriva ne vraća u rezervoar pa ti karburator 'zabali'. Usput provjeri i bakarni plovak u karburatoru da nije napukao ili da nema neku rupicu jer se u tom slučaju 'nadoji' benzinom i padne na dno karburatora, tako da mikroventil ne otvori prolaz za povrat goriva. Usput skini i svjećice jer su one 100% zamaštene obzirom da je do njih dolazila gorivom prezasićena smješa, a također promijeni i filter goriva. Nakon toga sve vrati na svoje mjesto i onda pokušaj.
    NAPOMENA: Ne diraj ona dva šarafa na karburatoru za štelovanje zraka i goriva jer ćeš mu tada poremetiti sagorijevanje.

5. Sljedeći korisnik se zahvalio članu Jesse za ovaj post:
    albin.kadric (08-11-09)

Guest
    Gost

Uobičajeno

Mislim da je to njemu komplikovano crno bijeli,ima tu sitnica da može zjebati stvar do bola,objasnio bih ja njemu ali bolje da ne pokušava sam ako to već nije radio.Ako i rastavi izgubiće se i neće moći odvesti ni do majstora pa će mu biti skuplje ako bude majstora dovodio kući.

چرواہا Jesse's Avatar
    Član #
    11479
    Registrovan
    Oct 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,915
    Pohvaljen: 1,448 (340 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od romi Vidi Post
    Mislim da je to njemu komplikovano crno bijeli,ima tu sitnica da može zjebati stvar do bola,objasnio bih ja njemu ali bolje da ne pokušava sam ako to već nije radio.Ako i rastavi izgubiće se i neće moći odvesti ni do majstora pa će mu biti skuplje ako bude majstora dovodio kući.
    Ma znam al' baš mi nešto žao čovjeka, očito da nema lovu za novi, pa ako se imalo razumije neka proba. Nema šta zeznuti, samo neka ne dira šarafe za štelovanje i sve je ok.

Guest
    Gost

Uobičajeno

Treba on skontati za šta je koji šaraf,pa onda da provjeri plovak itd,pa poslije zjebe i dihtung,komplikovano je to za onoga ko nije radio,koštaće ga više,zbog toga ga nisam htio ni navlačiti da pokušava sam.

Registrovani Član albin.kadric's Avatar
    Član #
    10650
    Registrovan
    Jun 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    20
    Pohvaljen: 0 (0 Postova)

Uobičajeno Hvala drugovi na brizi!

Gledao sam gore je neki frajer prije predstavio ciscenje karburatora pa je to detaljno i objasnio,pokusat cu nesto pazljivije to izvesti i popamtiti gdje sta ide.Gledao sam ja kako su to neki radili pa nisam totalni neznalica.Samo me interesuje kako pronaci kvar kada ga otvorim osim tog ako je plovak negdje pukao i to kada ga detaljno ocistim ako bude pravio opet probleme.U svakom slucaju mnogo vam hvala!
    Biny

time for a change sunny's Avatar
    Član #
    5937
    Registrovan
    Apr 2008
    Spol
    Zensko
    Hvala
    7,614
    Pohvaljen: 4,620 (1,684 Postova)

Uobičajeno

Nemoj samo da bude viška djelova
    ja k'o žensko bi nekako te šarafe označila da ih kasnije mogu vratit na njihovo mjesto. Ono, uzmeš flomaster ili kakvu boju pa tačkice na svaki
    samo moj prijedlog
    Observe the art of seduction. Watch, learn, and don't eat my cookie

+ Odgovor Na Temu

Pravila Postanja