+ Odgovor Na Temu
Stranica 4 od 4 PrvaPrva ... 2 3 4
Prikaz rezultata 61 do 68 od 68

Tema: ko bi nam onda bio kriv...

liberalna desnica Melchett's Avatar
    Član #
    10117
    Registrovan
    Apr 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    960
    Pohvaljen: 792 (354 Postova)

Uobičajeno

Da je najveca tragedija Bosne to sto je tu gdje jeste u smislu geografskog polozaja poznato je od davnina...o tome su uzgred receno u svojim djelima ponesto pisali i oni pisci koji inace nisu bili neki ljubitelji BiH.
    Cak i osoba koja je povrsno upucena u balkanske prilike letimicnim pogledom na kartu ustanovit ce da je BiH u odnosu na drge ex yu republike i pokrajine najgore prosla kada su u pitanju kopnene i morske granice.
    Poznato je takodjer odakle je stigla (uslovno receno) losa muzika i obicaj da se puca za vrijeme vjerskih blagdana. O putovanju bez viza vec je dosta toga napisano i kome nije jasno o cemu se tu radi u najboljem slucaju ne zeli da prihvati bolnu istinu.
    Neke navedene negativnosti nisu samo rezultat rada nesposobne i korumpirane vlasti, nego i posljedica krvave agresije na BiH...koju naravno nije napao Mars a neke su prisutne i u najrazvijenijim zemljama svijeta.
    Sto se tice mira, citirao bih izjavu jednog Istranina:
    "Sto dalje od Srbije zivis, to normalniji zivot imas"
    Na kraju, nisam primijetio da je bilo ko iz BiH ikada javno iznio ideju o nestanku Hrvatske i Srbije skupa sa njihovim narodima. Kada bih medjutim poceo nabrajati forume i linkove koji su u cjelosti posveceni nestanku BiH i u kojima se za los zivot i za svako moguce zlo optuzuju Bosanci i Hercegovci ne bih ih uspio nabrojati do sutra.
    Sve smo mogli mi

2. Sljedećih 4 korisnika se zahvalilo članu Melchett za ovaj post:
    maxy (07-11-09), sebanen (07-11-09)

Registrovani Član maxy's Avatar
    Član #
    11209
    Registrovan
    Aug 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    481
    Pohvaljen: 858 (549 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od Melchett Vidi Post
    Da je najveca tragedija Bosne to sto je tu gdje jeste u smislu geografskog polozaja poznato je od davnina...o tome su uzgred receno u svojim djelima ponesto pisali i oni pisci koji inace nisu bili neki ljubitelji BiH.
    Cak i osoba koja je povrsno upucena u balkanske prilike letimicnim pogledom na kartu ustanovit ce da je BiH u odnosu na drge ex yu republike i pokrajine najgore prosla kada su u pitanju kopnene i morske granice.
    Poznato je takodjer odakle je stigla (uslovno receno) losa muzika i obicaj da se puca za vrijeme vjerskih blagdana. O putovanju bez viza vec je dosta toga napisano i kome nije jasno o cemu se tu radi u najboljem slucaju ne zeli da prihvati bolnu istinu.
    Neke navedene negativnosti nisu samo rezultat rada nesposobne i korumpirane vlasti, nego i posljedica krvave agresije na BiH...koju naravno nije napao Mars a neke su prisutne i u najrazvijenijim zemljama svijeta.
    Sto se tice mira, citirao bih izjavu jednog Istranina:
    "Sto dalje od Srbije zivis, to normalniji zivot imas"
    Na kraju, nisam primijetio da je bilo ko iz BiH ikada javno iznio ideju o nestanku Hrvatske i Srbije skupa sa njihovim narodima. Kada bih medjutim poceo nabrajati forume i linkove koji su u cjelosti posveceni nestanku BiH i u kojima se za los zivot i za svako moguce zlo optuzuju Bosanci i Hercegovci ne bih ih uspio nabrojati do sutra.
    Sta djeca mogu svatiti o specificnosti posljednje agresije, embarga na oruzje i Dejtonske gluposti.
    To su toliko abnormalne stvari da normalan um nemoze prihvatiti.
    Danasnje stanje je samo zato sto je manjini 20% dato pravo da ima veca prava od vecinskog naroda a zasto nisu oni krivi nego upravo Dejton.

4. Sljedeći korisnik se zahvalio članu maxy za ovaj post:

joe horst's Avatar
    Član #
    7111
    Registrovan
    Aug 2008
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,064
    Pohvaljen: 781 (417 Postova)

Uobičajeno

Bilo bi pravo dosadno i jednolično.
    ... BOLJE ISPASTI BUDALA, NEGO IZ VOZA.

Čegistrovani Rlan bigfut's Avatar
    Član #
    7459
    Registrovan
    Sep 2008
    Spol
    Musko
    Hvala
    5,029
    Pohvaljen: 6,654 (2,417 Postova)

Uobičajeno

bosna ima jedan veliki peh...
    ima muslimane,a nema naftu...
    ja dobra vakta za pogana insana!

Borg Vollmeise's Avatar
    Član #
    10632
    Registrovan
    Jun 2009
    Spol
    Zensko
    Hvala
    6,019
    Pohvaljen: 4,939 (1,827 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od entropija Vidi Post
    hvata me strah od ljudi u bosni... najiskrenije...

Ljudi su svugdje isti. Stado, koje pastir vodi. To je svugdje tako, negdje izrazenije, negdje manje izrazenije. A uloga zrtve je najbolja podloga za fanatizam, istorijski podlozeno.

U Austriji je bolja situacija, svako ce to reci. Pa eto, neovisno od svakodnevnih raznoraznih demonstracija, koji zauzmu Centar i zaustave saobracaj, od studenata, koji su zauzeli Univerzitete, od HC Strache, koji skuplja poene, jer je protiv Islama i migranata i na kraju, da od 01.01.2010 sve telefonske i internetske "veze" se za svakog clana EU memoriraju, 6 mjeseci, za slucaj slucaja. Dakle, i ovo pisanje po forumu, i svaki mail (sa adresom kome si mail napisao i naslovom).....tja.

I to je pocetak kraja demokratskih drzava. Kontrola, kao i shvatanje gradjanina prvobitno kao potencijalnog kriminalca, sto vec u prodavnicama pocinje. Na kasama ovdje pise: "Molimo, otvorite Vase tasne". Dakle, prvobitno si lopov, pa tek onda kupac.

Znam, vjerovatno se pitas, kakve veze to ima sa temom, koju si postavila. Ja mislim da ima veze, jer pokazuje pravac u kojem svijet ide i u kojem cemo mozda i mi ici, ili smo vec tamo...na ovaj ili onaj nacin.

I da, Evropa nije zeljela muslimansku drzavu u Evropi, ali je sve ucinila da je napravi. Pa eto, vidjecemo.

I sto se samom pitanja tice, ne, zasto bi mi krateri na mjestu Hrvatske i Srbije bili dragi? Kome bi moglo biti drago da izbrise neke zemlje i narode? (Ah, tu bih se vec mogla sjetiti nekih....)
    Last edited by Vollmeise; 08-11-09 at 00:26.

8. Sljedeći korisnik se zahvalio članu Vollmeise za ovaj post:
    Miki Faraday (08-11-09)

Guest
    Gost

Uobičajeno

Crveni Kmeri,oni su za sve krivi!!!!!!!!!!!

Prethodni post 00:11. Edit (00:14):

Citat Poruka od bigfut Vidi Post
    bosna ima jedan veliki peh...
    ima muslimane,a nema naftu...
    Imamo i to dosta i još kod tebe u komšiluku samo je ne smijemo otkriti iz tih razloga.

Borg Vollmeise's Avatar
    Član #
    10632
    Registrovan
    Jun 2009
    Spol
    Zensko
    Hvala
    6,019
    Pohvaljen: 4,939 (1,827 Postova)

Uobičajeno

Ah da.....kriva je Holandija...

<<Najpozitivniji izveštaj Bramerca?
    Sasvim je izvesno da će izveštaj koji će glavni haški tužilac Serž Bramerc podneti SB-u biti najpozitivniji do sada, kaže Rasim Ljajić za novosadski "Dnevnik".

"Činjenica da Serž Bramerc uopšte ne dovodi u pitanje ono što mi radimo u potragama za haškim optuženicima govori o visokom stepenu poverenja koje se stvorilo u odnosima između nas i Tribunala", rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je u vezi sa skorom posetom holandskog šefa diplomatije Maksima Ferhagena Beogradu rekao da članovi Akcionog tima Vlade za hapšenje preostalih haških begunaca verovatno s njim neće razgovarati, "iz prostog razloga što ni Holanđani ne žele da svode odnose dveju država samo na problem Tribunala i nepoverenja koje imaju kada je u pitanju naša saradnja s tim sudom".

On pretpostavlja da će tokom Ferhagenovih razgovora s ministrom Vukom Jeremićem i predsednikom Borisom Tadićem biti reči o ukupnim bilateralnim odnosima između Holandije i Srbije, gde će saradnja s Hagom biti samo jedna od tema.

"Inače, ja i dalje tvrdim da ćemo mi pre uhapsiti Mladića nego što će holandska država promeniti svoj stav, posebno zbog činjenice da ulaze u izbornu godinu i da je ovo poslednja tema s kojom bi želeli da rizikuju na unutrašnjepolitičkom planu", zaključio je Ljajić.

.....

Pa eto. Tako nekako.

Guest
    Gost

Uobičajeno

Jednačina sa previše nepoznatih.Teško bi je riješio i gospodin Ušćumlić.

+ Odgovor Na Temu

Pravila Postanja