Golfska je struja jedan od većih zagonetki naše planete.
Danas su znanstvene spoznaje o njoj toliko velike, prosto zadivljuju prikupljene činjenice o njezinim osobinama.
Ali, isto tako, mene zabrinjavaju nelogični zagljučci, koji vrijede kao službeni, - dakako, po pitanju tumačenja Golfske struje.
Ako promatramo oceanski kanal između amerika, i, Afrike i Evrope na drugoj strani:
Ta se Golfska struja stvara negdje u sredini, blizu ekvatora i Meksičkog zaljeva.
Zatim, kreće se uz istočnu američku obalu prema sjeveru, te prelazi na drugu stranu atlantika da bi na putu prema sjeveru omogućila znatno blažu klimu Norveškoj.
Evo što je u svemu tome nelogično:
1. Golfska struja sa sobom nosi vodenu masu koja je veća od svih rijeka skupa na Zemlji.
Postavlja se pitanje; kako to da tolika vodena masa kreće iz središnjeg dijela Atlanskog oceana prema sjeveru, a da se uopće ne zamjećuje značajnije doticanje morske vode iz pravca južnog pola u taj oceanski kanal?
Po mojoj teoriji, Golfska je struja vulkanskog porjekla, a već započinje izvirat negdje u meksičkom zaljevu.
2. Golfska se struja odlikuje izrazito toplom vodom.
Postavlja se pitanje; otkud joj tako topla voda?
Moje je mišljenje da Golfska struja ne može imati toliko veliku toplinu od Sunca, koje ju grije oko Ekvatora, jer u tom dijelu svijeta temperature jezera su mnogo hladnije od nje.
Jezera se ponašaju koa zatvorena korita pa su više izložena sunčevoj energiji od ogromne pokretne vodene mase koju ona nosi.
To je također veliki dokaz kako je ta struja vulkanskog porijekla.
3. Golfska struja ima izrazito tamno ljubičastu boju po kojoj je prepoznatljiva iz zraka.
Takvu sličnu boju ne može se zamijetiti u cijelom oceanu, što je logično da tu boju prima prolazeći kroz utrobu Zemlje.
Ova se teorija također, kao i mnoge, potpuno uklapa u moju vlastitu školu astronomije.

Odgovor s citatom

Šta su onda po tebi plima i oseka? Kretanje kopna?