„Bog je mrtav"
Niče.
„Niče je mrtav"
Bog.
Vidi, biću ti jako zahvalan ako Ga zamoliš da me ima u vidu! I, ajd' kad si već do njega, pitaj ga da mi posudi jednu "milju", vratim mu do plate, jel valja, a? Mislim, šta je to za njega, milja, pih, a i ovi kažu da je On sve naj, pa velim on će to za mene učinit, zna on da ja nisam rđava duše, jesam nekad malo naporan, evo priznajem, al jbg, insan ko insan, svašta mu na pamet pada!
Kad ti sex bude predstavljao sjećanja,
kad ti alkohol bude predstavljao zabranjeno voće,
kad hrana bude predstavljala potrebu a ne zadovoljstvo,
ili si umro ili je vrijeme da umreš.
Ovo je "popularna" glupost...„Bog je mrtav"
Niče.
„Niče je mrtav"
Bog.
nije Nietzsche mislio na bukvalnu smrt....
Maxi, rado bi to uradio za tebe, al to kod njeg ne pali te materijalne stvari za njega ne postoje, mogu se pomolit samo za ljubav, srecu, zdravlje i radost,
a pusti ba i mani se toga kakve pare,
djece ti vece bogastvo od toga sto ti je omogucio da se jutros probudis ziv i zdrav..ha ja
nego hajd bjezi da ne spamamo vise, ja odoK....off
edit:
nemogodoh da ovo ne prokomentarisem
on mozda ne...al Bog sigurno jest, s njim nema salenije Nietzsche mislio na bukvalnu smrt....![]()
Na dan kad protiv njih budu svjedočili jezici njihovi, i ruke njihove i noge njihove za ono što su radili.
Tog dana Allah če ih kazniti kaznom koju su zaslužili i oni če saznati da je Allah doista oličena istina"
Last edited by Iko; 18-12-09 at 22:44.
Mogu i ja dokazivati ispravnost Velesove knjige citatima iz iste...
ali realnost je druga stvar.
Samim otvaranjem ovakve teme (dakle, onim šta si naveo) pokazuješ da iz dna duše mrziš islam i muslimane, a još osim toga valjaš kojekakve gluposti.
Kršćani su po Kur'anu sljedbenici knjige...
"One koji budu vjerovali, pa i onme koji su bili Jevreji, i kršćani, i Sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili, - doista čeka nagrada od Gospodara njihova..." (Kur'an, Bekara 62)
Last edited by NerkoS; 18-12-09 at 20:03.
Iako ne priznaju Kuran kao najsavršeniju Allahovu objavu?
Znam da život ima početak i kraj,velika briga mi je kako kvalitetno popuniti ono između!
Da bi mogli vidjeti linkove ili slike u potpisima Vaš post count mora biti 10 ili veći. Trenutno imate 0 postova.
Ne zamjerite Karlu, nije covjek procitao Tefsir vec nekoliko ajeta iz Kur'ana.
Jedini način da bi izbjegli greške je steći iskustvo.
Jedini način da bi stekli iskustvo... je činiti greške.
Zar ti nije dovoljan citirani ajet iz Kur'ana;
"One koji budu vjerovali, pa i one koji su bili Jevreji, i kršćani, i Sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili, - doista čeka nagrada od Gospodara njihova..." (Kur'an, Bekara 62)
Ako imalo logično razmišljamo;
Zaista bilo bi krajnje nelogično da je Bog, evo trenutno, ostavio nekoliko milijardi ljudi da tek tako lutaju i da na kraju budu "kažnjeni" a da, kao samo, pripadnici jedne vjere budu spašeni.
ja mogu uvažiti ovo što si ti postavio iz Kurana ali problem je što se na više mjesta nalaze sasvim drugačije stvari...nije valjda da na jednoj strani Allah poziva ljude na suživot a na drugoj naređuje muslimanima da sakate nevjernike?
logika i AllahZaista bilo bi krajnje nelogično
hahahahahahaha
Nigdje se u Islamu ne poziva na skaćenje bilo koga ili čega, čak se prijeti onima koji pretovare životinju, koji muče životinju, a pogotovo je zabranjeno zlo učiniti čovjeku.
"Potpomažite se u dobru i čestitosti a nipošto se ne potpomažite u zlu, neprijateljstvu i grijehu." (Kur'an)
"Najbolji među vama su oni koji najviše koriste ljudima, a najgori su oni koji najviše štete ljudima." (hadis)
U hadisi-kudijji, koga prenosi poslanik Muhammed, alejhi-selam, od Gospodara njegova, stoji:
"Bio sam skriveno blago.
Htio sam da budem spoznat.
Radi toga sam svijet stvorio.
Pa spoznaje Me kroz djelo Moje.".
Ako bogata riznica hoće da ukaže na sebe, to znači da Svoju volju usmjerava na darivanje.
Kako bi se ti osjećao kad bi te neki čovjek doveo do skrivene riznice blaga i kada bi nakon toga postao najimućniji čovjek na Zemlji? Kakvi bi bili tvoji osjećaji zahvalnosti i ljubavi prema onome ko bi te doveo do takvog bogatsva?
Šta bi bilo kad bi to neizmjerno blago bio sam Allah?
Šta bi bilo ako bi tvoj vodič do Allaha bio sam Allah?
Kad bi znao da je sve u tvome životu, koji teče po Allahovoj odredbi, bezvrijedno, osim vjerovanja u Allaha, i da je sve što imaš osim Allaha ništavno?
Ako bi to saznao, tebi bi se otkrila veličina beskrajnosti Božanskog rahmeta u stvaranju svijeta.
Žašto je Allah- neka je slavljen samo On- htio da Ga spoznaju stvorenja Njegova i ko ima koristi od ove spoznaje?
Pitan je 'arif, jedan od onih koji su spoznali Allaha:
" Radi čega je hvaljeni i uzvišeni Allah stvorio ova stvorenja?
Da li su ona bila potrebna Njemu?".
Arif je odgovorio:" Nikako! On ih je stvorio radi tri stvari:
prvo: pošto je moć Njegova bila veća od toga da se shvati, On je učinio da za tu moć imaju svjedoci.
drugo: pošto su Njegove blagodati tako brojne da im se ne može odrediti granica, On je htio da postoje oni koji će ih tražiti da bi se koristili njima.
treće: Pošto jeNjegova milost prostranija od bilo čega, On je želio da postoje oni koji će grijehe činiti (da bi im oprostio)."
Uzvišen islavljen nek je samo On!
Ne znam zašto komplikujete. Muslimanima je dozvoljeno po prirodi stvari da koriste sve izume i tehnička dostignuća od nemuslimana, da sa njima trguju, posluju, sklapaju ugovore, potpomažu se u dobru, zajednički žive i tako dalje.
To su muslimani dokazali kroz stoljeća i stoljeća.
Kraj priče. Mi muslimani imamo svoje principe i svoja vjerovanja i imamo potpuno pravo na to, a da li se to nekome sviđa ili ne neka objesi mačku o rep, to me ne zanima. Ako hoće da me poštuje sa tim što jesam neka poštuje, ako ne neka mene pusti na miru da ispovijedam svoja vjerovanja u skladu sa mojim pravima i obavezama.
Što se ja moram svakom glupanu pravdat za sve što je vezano za islam?!?
Koji klinac. Obriši sline i idi igraj klisa.