+ Odgovor Na Temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikaz rezultata 41 do 53 od 53

Tema: Uzrok problema na podforumu Religija

Registrovani Član NerkoS's Avatar
    Član #
    11056
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,303
    Pohvaljen: 1,332 (652 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od maxy Vidi Post
    Mislim da nisam necovjek ali mi je dosta provokacija, radije me zaobidzi ako nemas sat za normalnu komunikaciju.
    Pitanja i pod pitanja su suvisna i nepotrebna i ne koriste pozitivnoj atmosveri.
    Naravno da nisi nečovjek, možda me ponekad pogrešno razumiješ...a možda ko zna i ja budem malo nasađen
    Halali ili izvini ako sam te kad šta uvrijedio, al ja kolko se sjećam ja se samo u odbrani koristim i malo nižim udarcima.

Registrovani Član maxy's Avatar
    Član #
    11209
    Registrovan
    Aug 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    476
    Pohvaljen: 836 (536 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od nerminsel Vidi Post
    Naravno da nisi nečovjek, možda me ponekad pogrešno razumiješ...a možda ko zna i ja budem malo nasađen
    Halali ili izvini ako sam te kad šta uvrijedio, al ja kolko se sjećam ja se samo u odbrani koristim i malo nižim udarcima.
    Ne sjecam se da sam te nekad napao da bih morao aktivirati svoju odbranu.
    Inace ne vjerujem da si takav slabica da ti ponestane odbrambenih sredstava pa da se koristis niskim udarcima.

Član #
    11056
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,303

Uobičajeno

Inace ne vjerujem da si takav slabica da ti ponestane odbrambenih sredstava pa da se koristis niskim udarcima.
    Ma to sam više figurativno rekao, i sam znaš da psovke i ružne riječi nisi od mene pročitao...

Registrovani Član Hercules's Avatar
    Član #
    11801
    Registrovan
    Nov 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    570
    Pohvaljen: 204 (149 Postova)

Uobičajeno

opaaaaa, ovo između nerminsel i maxy prava idila, da nekažem ljubav
    polahko malo, pa nije samo vaš forum
    Bez obzira koliko ozbiljnosti život zahtijeva,
    uvijek je potreban prijatelj sa kojim se možeš glupirati!

Član #
    11056
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,303

Uobičajeno

Citat Poruka od Hercules Vidi Post
    opaaaaa, ovo između nerminsel i maxy prava idila, da nekažem ljubav
    polahko malo, pa nije samo vaš forum
    Takvi smo ti mi uvijek, zar se ne sjećaš?

Član #
    11209
    Registrovan
    Aug 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    476

Uobičajeno

Ma to sam više figurativno rekao, i sam znaš da psovke i ružne riječi nisi od mene pročitao...
    Ovaj si dijalog poceo u nermnsel-skom stilu, koji mi je dobro poznat a ja ga smatram losim i nekulturnim a nije rijetkost da koristis rijec "glup" sto bi okarakteriso kao najgrublju od tebe.

Član #
    11056
    Registrovan
    Jul 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,303

Uobičajeno

Ovaj si dijalog poceo u nermnsel-skom stilu, koji mi je dobro poznat a ja ga smatram losim i nekulturnim a nije rijetkost da koristis rijec "glup" sto bi okarakteriso kao najgrublju od tebe.
    Eto hajd sad budi pametan
    Sad se ja trebam prisjećati šta si ti meni svašta pisao što je puno puno teže od riječi "glup" koju sam možda jednom upotrjebio a sigurno ne bez razloga (vjerovatno si nešto piso "niđe veze").
    Ja hoću da pređemo te nesuglasice a ti se još više udaljavaš.

Član #
    11209
    Registrovan
    Aug 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    476

Uobičajeno

Eto hajd sad budi pametan
    Sad se ja trebam prisjećati šta si ti meni svašta pisao što je puno puno teže od riječi "glup" koju sam možda jednom upotrjebio a sigurno ne bez razloga (vjerovatno si nešto piso "niđe veze").
    Ja hoću da pređemo te nesuglasice a ti se još više udaljavaš.
    Ja nemam uopste nesuglasica sa tobom i uvijek sam rado vodio dijalog sa tobom kad si voljan i spreman na korektnu konverzaciju.
    Izuzev kad si "nasadzen" kako ti rece.

9. Sljedeći korisnik se zahvalio članu maxy za ovaj post:
    NerkoS (18-12-09)

Poguzija na slatko nisam_losh's Avatar
    Član #
    11489
    Registrovan
    Oct 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    8,753
    Pohvaljen: 3,008 (1,524 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od Scorpio Vidi Post
    Nisi me skontao. Tebi je bilo upuceno samo ovo za ironiju, ostalo nije bilo upuceno tebi.
    Za to sluzi ono @.

Citat Poruka od Jut97 Vidi Post
    Prateci temu "da li vjerujete u Boga" naletio sam na jedan komentar koji je upravo utjelovljenje uzroka svih besmislenih, neukusnih i primitivnih diskusija na ovom podforumu, u koje se nazalost sve teme vodjene ovdje ranije ili kasnije pretvore.

Sve dok su ljudi toliko zatucani i diskusije na forumu koriste u vise svrhe, bez obzira da li se radilo o osvjescavanju zatucane teladi od vjernika, ili spasavanja dusa zalutalih nevjernika, mi cemo se uvijek vrtiti u istom krugu. Jedna stvar je, pricati sa drugima oko vlastitih pogleda i obrazlozenja zasto to covjek cini, druga stvar je u samom startu nastupati oholo, gledajuci na druge kao neke koje treba osvjestiti ponizavajuci te iste sa ismijavanjem njegovog ubjedjenja. I samo da naglasim, ovo se odnosi na oba tabora jer je takvih najvise, a najmanje onih koji normalno zele diskutovati.
    Meni samo nije jasno ZASTO? Ne uzimajuci u obzir ko je pisac navedenog citata, mnogo je onih koji dijele misljenje istog. Osvijestiti vjernika da ne bude tele, da ne vjeruje u Boga... Sta se time postize.

Ovjde svako treba da krene od sebe samoga i da radi na sebi, a ne da se bakche tamo đe mu nije mjesto, da gura nos u tudje, da malo razmisli prije nego nesto napise, da ne vrijedja onda kad ne zna odgovor ili nema valjan dokaz.
    Zar je insan samo tijelo, a ne tijelo, razum i duša?

Da bi mogli vidjeti linkove ili slike u potpisima Vaš post count mora biti 10 ili veći. Trenutno imate 0 postova.

Semsa Suljakovic Scorpio's Avatar
    Član #
    7736
    Registrovan
    Sep 2008
    Spol
    Musko
    Hvala
    3,205
    Pohvaljen: 3,193 (1,380 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od nisam_losh Vidi Post
    Za to sluzi ono @.
    Ne smijem, naljutit cu Ninjinu zenu
    Last edited by Scorpio; 19-12-09 at 00:37.
    "Tri vjere jedna nacija"

Tekarumoshi

12. Sljedećih 2 korisnika se zahvalilo članu Scorpio za ovaj post:
    Lary (19-12-09), nisam_losh (19-12-09)

liberalna desnica Melchett's Avatar
    Član #
    10117
    Registrovan
    Apr 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    960
    Pohvaljen: 791 (353 Postova)

Uobičajeno

Sta reci...ima jako mnogo mracnih postova u kojima se osjeti duboka tjeskoba i frustracije nagomilane tokom zivota, kao i onih u kojima se autor smatra poslanim na svijet s misijom da izvede slijepe na pravi put ili, kako je vec receno, visi ciljevi (najgora varijanta). Sto naravno nije slucaj samo s Religijom, vec i Politikom, Historijom i drugim podforumima. Potpuno normalna stvar, toga je uvijek bilo i bit ce.
    A ohol i ponizavajuci pristup u svakom slucaju ce lakse i brze postici svoj cilj, bez obzira na to sto ce se u tom slucaju tema neprestano vrtiti u pljuvackom krugu u kojem se unaprijed zna ko ce sta i kada napisati, uz neizbjezno svrstavanje u tabore. Izazvat ce zescu i zivahniju diskusiju nego normalna i argumentovana rasprava ili narodski receno hebes post koji nikoga ne dira. Takva je ljudska priroda.
    Sve smo mogli mi

14. Sljedećih 3 korisnika se zahvalilo članu Melchett za ovaj post:
    Jesse (19-12-09), Jut97 (19-12-09), Lary (19-12-09)

Registrovani Član Core's Avatar
    Član #
    493
    Registrovan
    Feb 2006
    Spol
    Musko
    Hvala
    308
    Pohvaljen: 5,875 (1,696 Postova)

Uobičajeno

چرواہا Jesse's Avatar
    Član #
    11479
    Registrovan
    Oct 2009
    Spol
    Musko
    Hvala
    1,866
    Pohvaljen: 1,422 (336 Postova)

Uobičajeno

Citat Poruka od Melchett Vidi Post
    Sta reci...ima jako mnogo mracnih postova u kojima se osjeti duboka tjeskoba i frustracije nagomilane tokom zivota, kao i onih u kojima se autor smatra poslanim na svijet s misijom da izvede slijepe na pravi put ili, kako je vec receno, visi ciljevi (najgora varijanta). Sto naravno nije slucaj samo s Religijom, vec i Politikom, Historijom i drugim podforumima. Potpuno normalna stvar, toga je uvijek bilo i bit ce.
    A ohol i ponizavajuci pristup u svakom slucaju ce lakse i brze postici svoj cilj, bez obzira na to sto ce se u tom slucaju tema neprestano vrtiti u pljuvackom krugu u kojem se unaprijed zna ko ce sta i kada napisati, uz neizbjezno svrstavanje u tabore. Izazvat ce zescu i zivahniju diskusiju nego normalna i argumentovana rasprava ili narodski receno hebes post koji nikoga ne dira. Takva je ljudska priroda.
    Slažem se u potpunosti. Do nesporazuma dolazi iz više razloga a glavni su neupućenost i neznanje, napadnost i neumjerenost i dakako, neizostavno – bezobrazluk!! Da se razumijemo, niti jedna od ovih odlika nije isključivi monopol ni vjernika a ni nevjernika, iako nažalost, vjernici počesto prednjače naročito u nametljivosti. Egzamplarno, neko postavi temu tipa''koje vam je pivo najbolje'', ovaj uleti sa odgovorom -'nijedno, piva je haram' – i eto belaja. A zbog čega – zbog gluposti!!! Mogao je jednostavno zaobići temu i nikom ništa, al' jok, daj da ja 'odersim' svoje pa kud puklo da puklo! Ove druge to naravno iziritira i počnu beskonačne trakavice i kojekakva proizvoljna tumačenja toliko kvalitetna da se već nakon par postova ne razaznaje ko brani – a ko napada. Argumenti – nula. Kultura dijaloga – ispod nule. Jedini cilj postaje da se protivnik (namjerno napisah protivnik, a ne sugovornik jer se u praksi očito tako doživljavaju) isprovocira što je moguće više ne bi li kojim slučajem zaradio ban ili makar 'bobu '. Frustracija napretek, a gluposti ponajviše. A nema ništa odvratnije kao kada neznalice počnu tefsirit' Kur'an, pa bio ga on vjernik ili nevjernik, jer, slagati na Allaha i Poslanika njegova, ma kakav motiv bio je jednak grijeh i za takvo što nema opravdanja. Naravno, onim koji ne vjeruju takav čin i ne predstavlja neki problem samim tim jer su to što jesu, međutim, oni koji vjeruju a upuštaju se u takve diskusije MORALI BI biti mnogo oprezniji u pisanju i ne ostavljaju prostora za one koji jedva čekaju da imaju za što da se zakače i otpočnu sa već unaprijed pripremljenim uvredama, a te uvrede se, što je najgore, ne odnose na onoga s kim se prepucava, već na Boga, Poslanike , a samim tim i na ono što je (barem bi trebalo biti) za jednog vjernika najsvetije. A sve to zbog ishitrenosti i nečije 'upale imana'. Za da'wu gospodo moja treba mnoooogo više a ne samo puko copy-paste, a ruku na srce, neko prije heftu-dvije u jednom postu napisa da je forum postao k'o 'islambosna' što, imajući u vidu količinu kojekakvih svakodnevnih 'rasprava' i nije daleko od istine. Ne ide jebiga. Ovo je FORUM, religija je samo jedan od 40-ak podforuma , a ponekad kada otvoriš prvu stranicu pola aktuelnih tema je iz tog podforuma i vjerujte da i meni kao vjerniku ovo bode oči a kamoli članovima koji bi rado da pišu i o nekim drugim stvarima. Ne kažem, ako neko ima postavi neko pitanje sa jasnom namjerom da nešto sazna ,sevap je, ustvari obaveza (naravno ako si u mogućnosti ponuditi ispravan i adekvatan odgovor) da mu se odgovori, ali brate mili, ne mora se biti svakom loncu poklopac i upuštati se u svakojaka naglabanja pa čak i onda kada neka šupčina otvori temu gdje se iz aviona vidi da je jedina svrha iste ponižavanje i vrijeđanje vjernika i svega onoga što im je sveto. Za takve -'ignore' je majka i pustiš da mu tema 'umre' za satak-dva, taman koliko treba da se posta neka od fakat prelijepih slika (meni lično najdraži i najjači dio foruma), neki muzički klip ili šta ja već znam... Nije 'bez vraga' ni ona XAN-ova o ukidanju tog podforuma, ali ok, neka stoji, ako ništa a ono ako nekoga bude zanimalo recimo neko vjersko pravilo ili nešto slično, iako mislim da se Bog dao danas na netu o tome može naći apsolutno sve i to na mnogo kompetentnijim mjestima od ovog foruma. Helem, moje skromno mišljenje je da je vjerovanje kao i nevjerovanje – LIČNA stvar pojedinca i kao takva ne treba biti predmet nekih velikih forumskih rasprava, jer to očigledno samo nanosi štetu odnosima među članovima i što mene najviše boli, kvari lice vjere. Ali to je samo moje mišljenje...

17. Sljedećih 7 korisnika se zahvalilo članu Jesse za ovaj post:
    believer (13-06-10), fly58 (19-12-09), horst (19-12-09), Jut97 (19-12-09), Lary (19-12-09), Mike (13-06-10), sin_razmetni (19-12-09)

+ Odgovor Na Temu

Pravila Postanja