pa dobro ima pive sa 0% alk.
Notice: Be carefull - undoubtedly some S. O. B. with the world's biggest asshole took a dump in here. Nothing, not even an elephant, a whale or even a dinosaur could crap as big as this dude!
meni je danas jedan od dva zaigrana djecaka pred ulazom, vidjevsi da nailazim stao i otvorio vrata...zahvalila sam zacudjena, na sto je on odgovorio, nema na cemu...zacudih se jos vise...
penjala sam se uz stepenice nasmijesena...taj ce djecak znati ko je VI a ko TI u to sam sigurna...
sto se mene tice, meni je VI oduvijek 6, rimski.
*Histericno guli naranCu i koru baca po parketu*
Nego, na poslu je obicno Vi, s obzirom da su sve dame starije od mene. Nema nas muskih puno (pored domara, administracije i mene, sto kazu, zenski pos'o), pa da ne narausavam idilu. Zainteresovano mi se smjeskaju.
Prijatelji su Ti. Dok se ne pokaze drugacije.
U prodavnici, kinu, restoranu, kafani, biblioteci, videoteci je Vi.
Prosjacka lica po Vilsu, sa isprintanim, u boji ispisanim papirom na kojem stoji "Pomozite, nemam sta da jedem! (hebaLiTe apostoli, da prostis, nemas kruha, a imas laptop i printer; sto ti je tehnologija) su Ti.
Dedo na SutjesKOJ je Ti.
Sanja sa Pofalica je Ti.
Rasim je Vi.
Kaseba smrdi.
Mujo plese.
Slažem se, naravno, sa onima koji su ovdje lijepo objasnili šta u ovom kontekstu znače pravila kućnog odgoja i lijepog ponašanja (bontona). I da sve to ne ponavljam, samo bih rekao da prelazak na TI po bontonu predlaže starija osoba mlađoj. Naravno, ako se radi o osobama približno jednake starosti, jedna od njih drugoj to takođe može predložiti. Dakle, nekulturno je samostalno donijeti takvu odluku i iznenada početi nekoga "tikati", bez nekog prethodnog dogovora. To se svakako ne odnosi na drugove iz školskih i studentskih klupa. I naravno, postoje takvi slučajevi gdje je vrlo teško preći tu granicu (osobe prema kojima gajiš posebno poštovanje), ali ima(m) takvih iskustava. U trenucima kada dvije osobe postanu iskreni prijatelji ta forma nestaje, bez obzira na generacijski jaz.
Brel živi...
Svim starijim od sebe, ili nepoznatim, obraćam se sa VI, kao i sa onim koji mene persiraju, jedino kad sam s nekim prisan onda smo na TI.
... BOLJE ISPASTI BUDALA, NEGO IZ VOZA.